Zdravím pánové.
Jsem nucen si nasypat popel na hlavu.
Poprosil bych o smazání fotky ID 23487 vztahující se k objektu OP-Š-S 34 a komentáře ze 6. 9. 2011. Abych to vysvětlil - přibližně před měsícem se mi dostaly do rukou nové mapové podklady podle kterých to, co jsem vyfotil je doopravdy prostor truhlárny v centrálním skladišti firmy Lanna. Skutečné staveniště je na té fotce až za těmi stromy v pozadí. A ze stejného důvodu bych požádal o vyhození komentáře ze stejného dne u OP-Š-S 35a. Skutečnému stavu odpovídá tak akorát první věta. Co se týče vyhození těch rozmazaných fotek, s tím naprosto souhlasím a je to má chyba, že jsem kvalitu některých fotek neověřil a hodil je hned na server. Co se týče těch fotek okolí kolem srubů je to pravděpodobně takový zvyk z dob, kdy mi bylo čtrnáct, patnáct a neměl jsem k dispozici žádnou podrobnější literaturu a už vůbec žádné podrobné mapy a hledal jsem pevnosti podle čehokoliv v krajině, co mě mohlo k hledanému bodu dovést. Ještě dnes si živě vybavuji své boje v lese Bor na Hlučínsku.
Navíc jsem tak trošku fanatik do focení krajiny a z některých objektů je skutečně hezký rozhled a tak mi nepřišlo špatné nějakou jednu nebo dvě fotky ze stropnice do databáze k objektu hodit. A jako poslední věc bych uvedl, že nafotit blízké okolí není vůbec špatné v případě, že je přístupnost k objektu z nejrůznějších důvodů ztížena. Jako příklad bych uvedl ten brutal-extra-humus kolem OP-S 6. Člověk, který tam jde poprvé by měl vědět, co jej tam vlastně čeká.
Tak to jest asi vše na mou obhajobu.