Moje Modely
Moderátor: Tulda
-
- Jméno a příjmení: Jara Frajbiš
Moje Modely
Připojuji obrázky mých modelů,není to až tak realita,tak to omluvte.Modely jsou od Samka,měřítka : LO 37-1/144 a 1/72, zbytek 1/230.něco jsem zkusil zlepšit, tak to snad trochu líp vypadá.
- Přílohy
- martinweigl
Moc pěkné,já se pokouším tvořit modely jen podle výkresů,protože objekty co mi připadají zajímavé nejsou v prodeji.Teď mám rozdělaný K-S-36 v m 1:72,ale chystám se na velkoplošné diorama v m 1:225,dlouho jsem vybíral co ztvárním a nakonec jsem se rozhodl pro Adam,není tak roztahaná jako jiné tvrze.
Chtěl bych touto cestou poprosit,jestli někdo nemáte alespoň schematický nákres vedení překážek u objektů této tvrze.Předem děkuji.
Tady je pár fotek té rozdělané šestatřicítky,ale nějak se mi to nepodařilo vyfotit ostřeji,foťák je asi na ...
Barevně to asi budu muset celé předělat,ty zvony jsou asi docela úlet,nesehnal jsem dostatek dobových foto,jestli někdo máte,byl bych vděčný.
Martin
Chtěl bych touto cestou poprosit,jestli někdo nemáte alespoň schematický nákres vedení překážek u objektů této tvrze.Předem děkuji.
Tady je pár fotek té rozdělané šestatřicítky,ale nějak se mi to nepodařilo vyfotit ostřeji,foťák je asi na ...
Barevně to asi budu muset celé předělat,ty zvony jsou asi docela úlet,nesehnal jsem dostatek dobových foto,jestli někdo máte,byl bych vděčný.
Martin
- sipka
- Jméno a příjmení: Josef Aksenov
- Poděkoval: 1 krát
martinweigl píše:Chtěl bych touto cestou poprosit,jestli někdo nemáte alespoň schematický nákres vedení překážek u objektů této tvrze.
Doporučuji titul Dělostřelecká tvrz Adam od Jirky Nováka. Na str. 110 je otištěn podrobný tachymetrický plán.
martinweigl píše:Barevně to asi budu muset celé předělat,ty zvony jsou asi docela úlet,nesehnal jsem dostatek dobových foto,jestli někdo máte,byl bych vděčný.
Dobovky, na kterých jsou vidět oba zvony jsou např. v publikaci Hraničáři od Adamovy hory autorské dvojice Eduard Stehlík a Martin Vaňourek.
- martinweigl
Díky za odpověď,pokusím se sehnat,ale kdyby sem dal někdo jen ty oskenované překážky tak by mi to stačilo.
přesné rozmístění objektů a jejich výkresy mám.
Díky Martin
Díky Martin
- sipka
- Jméno a příjmení: Josef Aksenov
- Poděkoval: 1 krát
martinweigl píše:Díky za odpověď,pokusím se sehnat,ale kdyby sem dal někdo jen ty oskenované překážky tak by mi to stačilo.
Díky Martin
Dávat sem scan z knížky, to zavání porušováním autorských práv a nerad bych asistoval počátku nové bouře.
- martinweigl
Chápu,to mě nenapadlo,ale co takhle to zaslat na e-mail,byl bych velmi vděčný.(martinweigl@seznam.cz)
Martin
Martin
-
- Jméno a příjmení: Jan Ptáček
- Poděkoval: 5 krát
- Bylo poděkováno: 2 krát
Já se věnuju LO.Řopíků mám hodně, ale v různý kvalitě. Není to žádnej zázrak, ale mě to stačí a jsem šťastnej když si ty modely nemusím kupovat ale dokážu si je vyrobit sám.
- martinweigl
No a o tom to je,nejde ani o peníze,ale z vlastního modelu má člověk větší radost.
Řek bych,že to asi děláš ze sádry,zkus modelářskou hmotu,dobře se s ní dělá,pomalu tuhne a dá se i povytrdnutí znovu navlhčit a dotvarovat a i po vytvrdnutí se dá dobře opracovávat(jako třeba brousit nebo škrábat).Je ale trochu dražší,takže je třaba nejdříve udělad hrubý tvar např. z polystyrenu,kvůli spotřebě materiálu.
Hodně zdaru.
Řek bych,že to asi děláš ze sádry,zkus modelářskou hmotu,dobře se s ní dělá,pomalu tuhne a dá se i povytrdnutí znovu navlhčit a dotvarovat a i po vytvrdnutí se dá dobře opracovávat(jako třeba brousit nebo škrábat).Je ale trochu dražší,takže je třaba nejdříve udělad hrubý tvar např. z polystyrenu,kvůli spotřebě materiálu.
Hodně zdaru.
-
Dík za radu, ta sádra taky není levná, zvlášť když jí někdy potřebuju přes 2kg.Z kartonu vystříhám bednění,poskládám ho na půdorys utěsním škvíry a potom tam leju sádru. Zkoušel jsem to míchat s trochou písku ale pak se to může někde drolit.Místa, který se mě nelíběj pak seškrabu a nahradím obyčejnou modelínou(třeba ty vývody spalin od kulometů).
-
- Jméno a příjmení: Jara Frajbiš
Zdravím Vás všechny,když jsem zkoušel dělat terény k modelům tak jsem používal polystyren nebo montážní pěnu,po vytvrdnutí jsem jsem to ořezal na požadovaný tvar a na povrch nanesl lepidlo,kterým se přilepuje polystyren na zateplení paneláků(je to suchý prášek který se míchá s vodou ,něco jako malta).pak jenom sádrová skořápka nebo tmel. Taky jsem po delší době něco vytvořil ,jen jsem to přehnal s tou vegetací (hlavně ta oranžová,měl to jako být podzim),už jsem část sundal ale nemám ještě nové fotky,tak později vyměním.Nemám moc času,propadl jsem papírovým modelům vojenské techniky II.svět.války.Na jedněch stránkách z Polska jsem objevil i sádrové modely cizích opevnění ,založil jsem na to nové téma tak se podívejte.
-
- Jméno a příjmení: Martin Horný
Zdravím všechny ,nedávno jsem si koupil v internetovém obchodě model řopíku typu E.Je to muj první model takže jsem neměl vubec žádné zkušenosti.Ochranný val jsem dělal z alobalu a model jsem umístil na polystyrenovou desku .Z tou montážní pěnou to je dobrý nápad,s tím alobalem to není ono.Už jsem si objednal další model LO typu D,takže ten bude určitě lepší a časem bych chtěl určitě udělat model nějakého těžkého opevnění.
A ted mám prosbu ,existuje nějaká literatura nebo nákresy ,prostě něco o tom jak se kamuflovaly opevnění ,jak těžké tak lehké?Myslím tím druh odstínu barev a jiné věci ,které se vážou ke kamufláží opevnění? Děkuji za radu
Muj první model LO vz.37 typ E
A ted mám prosbu ,existuje nějaká literatura nebo nákresy ,prostě něco o tom jak se kamuflovaly opevnění ,jak těžké tak lehké?Myslím tím druh odstínu barev a jiné věci ,které se vážou ke kamufláží opevnění? Děkuji za radu
Muj první model LO vz.37 typ E
-
Asi nejlepší je jet se podívat někam na muzeum LO, kde mají objekty i kamuflované, tam to nafotit a doma podle toho namíchat barvičky. Tady taky jsou možnosti maskování:http://bunkriky.3nec.cz/
- Petr K.
- Jméno a příjmení: Petr Kozel
- Objekt: X.a/15/C
- Poděkoval: 2 krát
- Kontaktovat uživatele:
Tak já se tady taky pochlubím s mými modely bunkříků, zhlédněte tento odkaz pánové :
http://www.pkmodely.estranky.cz/clanky/opevneni
- mischacek
- Jméno a příjmení: Michal Kettner
- Objekt: D.t. H.
Petr Kozel píše:Tak já se tady taky pochlubím s mými modely bunkříků, zhlédněte tento odkaz pánové :
Tedy já smekám, to je nádhera, fakt kdo umí ten umí. Jen dotaz, z čeho jsou ježci???
- Petr K.
- Jméno a příjmení: Petr Kozel
- Objekt: X.a/15/C
- Poděkoval: 2 krát
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš tu překážku C v modelu Majdaleny, tak je odpověď velice jednoduchá... Jsou to jen 3 kusy plochých párátek slepených do kříže, nabarvený černotemperou a postříkaný lakem na vlasy .
PS: No nevim, jestli to jsou nějak extra modely- mě tohle (výše) strhali na papirovemodelarstvi.cz jako býk . Samo že si z toho nic nedělám. Jeden tam říkal ,že to v měrce TT(1:120) neodpovídá realitě .Mě to ale stačí a to je hlavní.
PS: No nevim, jestli to jsou nějak extra modely- mě tohle (výše) strhali na papirovemodelarstvi.cz jako býk . Samo že si z toho nic nedělám. Jeden tam říkal ,že to v měrce TT(1:120) neodpovídá realitě .Mě to ale stačí a to je hlavní.
Zpět na „Modely opevnění (novinky, rady, otázky aj.)“