Moje začátky
Moderátor: Tulda
- RadekMasa
- Jméno a příjmení: Radek Máša
Moje začátky
Ahoj, jsem začínající modelář a jelikož mě hodně baví historie, zejména první republika, rozhodl jsem se směřovat své modelování do tohoto období. Modely jsou všechny od Samek models, protože si zatím netroufám udělat vlastní.
Taky vím, že to není nic moc, ale baví mě to, mám z toho radost a hodlám pokračovat a hlavně se v modelování zlepšit
Taky vím, že to není nic moc, ale baví mě to, mám z toho radost a hodlám pokračovat a hlavně se v modelování zlepšit
- Petr K.
- Jméno a příjmení: Petr Kozel
- Objekt: X.a/15/C
- Poděkoval: 2 krát
- Kontaktovat uživatele:
To je dobré, to Éčko je kamuflovaný podle vranovskýho že ??? Na těch 1/72 už se tak nelámou prsty jako na 1/144 (zkušenost)
Jsem zvědav na Ippena, držím palec
Jsem zvědav na Ippena, držím palec
- RadekMasa
jojo u Éčka jsem se nechal inspirovat Vranovem, bohužel oni mají zrcadlově obrácené Éčko, ale řekl jsem si, že to zas tak vadit asi nebude .
No ippen dopadl na první pokus spíše jako kdyby si děti ve školce hráli s plechem a nůžkami , tak teď řeším jaký materiál na to použít.
Jako podklad silnice posloužil smirkový papír, a zídky jsem nakonec nařezal ze dřeva, protože moje formičky na sádrové zídky nebyli úplně dostačující.
O víkendu budu pokračovat tak uvidím, jak to půjde . Teď jsem v Brně a chystám se dokoupit barvy
No ippen dopadl na první pokus spíše jako kdyby si děti ve školce hráli s plechem a nůžkami , tak teď řeším jaký materiál na to použít.
Jako podklad silnice posloužil smirkový papír, a zídky jsem nakonec nařezal ze dřeva, protože moje formičky na sádrové zídky nebyli úplně dostačující.
O víkendu budu pokračovat tak uvidím, jak to půjde . Teď jsem v Brně a chystám se dokoupit barvy
- RadekMasa
gaskin píše:Mohl bych se zeptat na odstíny použité na éčku? Snažím se teď o něco podobného a každá rada se hodí
Z hlavy nevím, v pátek Vám napíšu, ale odhadoval jsem to podle fotek, takže přesně to určitě není, barvy jsem koupil od Agamy.
RadekMasa píše:No to Áčko a Béčko to byly spíš experimenty, kdy jsem vařil v podstatě z vody . Teď už si připadám o trošku zručnější
Na začátek pěkné jen tak dál ať se nám to tu množí. Jen bych uvítal něco z vlastní tvorby než od Samka.
- RadekMasa
kounitz píše:RadekMasa píše:No to Áčko a Béčko to byly spíš experimenty, kdy jsem vařil v podstatě z vody . Teď už si připadám o trošku zručnější
Na začátek pěkné jen tak dál ať se nám to tu množí. Jen bych uvítal něco z vlastní tvorby než od Samka.
Na to se chystám, ale časem. Zatím si netroufám stavit něco většího. Teďka zápolím se stavbou závory ippen v 1:72, natož abych dělal srub
- Tulda
- Jméno a příjmení: Otakar Jirků
- Poděkoval: 42 krát
- Bylo poděkováno: 65 krát
RadekMasa píše:Tulda píše:Ečko s těmi stromy nevypadá špatně. Myslím, že na první modely to není zlý. Málokdo to napoprvé zvládl lépe.
Jestli se můžu zeptat, kde hlavně jsou vidět nedostatky ? Děkuji
Nebudu kritizovat, když píšeš taková pěkná slohová cvičení. Dokonce sis stanovil i závazek zlepšení. Možná by to chtělo poladit podkladvou desku.
Tulda píše:RadekMasa píše:Tulda píše:Ečko s těmi stromy nevypadá špatně. Myslím, že na první modely to není zlý. Málokdo to napoprvé zvládl lépe.
Jestli se můžu zeptat, kde hlavně jsou vidět nedostatky ? Děkuji
Nebudu kritizovat, když píšeš taková pěkná slohová cvičení. Dokonce sis stanovil i závazek zlepšení. Možná by to chtělo poladit podkladvou desku.
Taky bych ze začátku nepoukazoval na nedostatky, jestli máš něco rozpracovaného tak ven s tím a uspořádáme koncilium.
Zpět na „Modely opevnění (novinky, rady, otázky aj.)“