Latest post of the previous page:
Rob píše:Ráčej prominout,
ale podle mě je opraven pouze komentář, v kontaktech ještě trochu zvěrstva zůstalo...
Ráčej, dodatečné zvěrstvo upraveno. Těším se na zážitky z návštěv.
Moderátor: BLooDiK
Latest post of the previous page:
Rob píše:Ráčej prominout,
ale podle mě je opraven pouze komentář, v kontaktech ještě trochu zvěrstva zůstalo...
Tulda píše:Ahoj, nechci se mýlit, ale podle mě fotografie modelu vchodového objektu vložená na kartu N-D-S 77a je model vchodového objektu tvrze Bouda - či jemu podobnému...
Michal Varyš píše:Objekt MO-S 24 měl vpravo vytrženu jednu střílnu hlavní výzbroje.
MO-S 33 má 2 granátové skluzy, MO-S 34 má 3 granátové skluzy.
Tulda píše:Ahoj, nechci se mýlit, ale podle mě fotografie modelu vchodového objektu vložená na kartu N-D-S 77a je model vchodového objektu tvrze Bouda - či jemu podobnému...
hraničář píše:při vší úctě, na příště prosím alespoň o správný název tvrze...
Tondr píše:Prosím o opravu typů těžkých objektů na Jižní Moravě podle publikace "Utajené pevnosti čs. opevnění z let 1936-1938 na jižní Moravě".
"Lexikon TO" uvádí tyto typy chybně, což je zcela zjevné při zakreslení palebných vějířů u objektů MJ-S 3a "Spojka", MJ-S 31 "Bažantnice" a MJ-S 36 "Stavidlo".
Správně má tedy být uvedeno:
MJ-S 3a "Spojka" = dle N-S 47 (Lexikon TO uvádí: OP-S 41)
(a vyměnit půdorys za N-S 47)
MJ-S 6a "Vrbovec" = odstranit půdorys (jednalo se o otočnou věž)
MJ-S 31 "Bažantnice" = dle OP-S 41 (Lexikon TO uvádí: OP-S 12)
(a vyměnit půdorys za OP-S 41)
MJ-S 31a "Mikulov" = odstranit půdorys (jednalo se o otočnou věž)
MJ-S 33 "Šípek" = dle N-S 47 (Lexikon TO uvádí: OP-S 17)
(a vyměnit půdorys za N-S 47)
MJ-S 36 "Stavidlo" = dle OP-S 41 (Lexikon TO uvádí: N-S 47)
(a vyměnit půdorys za OP-S 41)
Tondr píše:Izolované minometné věže jsou opravdu trochu záhadou, protože jsem nikde nenašel, jak měly padat. Mám taky pocit, že si je spousta lidí spojuje s tím, co bylo pánováno na severu u Starého Města (co tak krásně vymodeloval Johny Hopper), ale to určitě není totéž.
Tondr píše:Proč nejdou opravit půdorysy ? V čem je problém?
Zpět na „Elektronická Databáze čs. Těžkého Opevnění z let 1935-1938“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti