Latest post of the previous page:
Tulda píše:V tabulce u R-S54 je uvedeno objekt levostranný. Nebylo by přesnější pravostranný, či ještě lépe čelní?
Čelní nemáme

Zvláštní, že by byl kopanec i v tomhle, to už je divný.
Dík.
Moderátor: BLooDiK
Latest post of the previous page:
Tulda píše:V tabulce u R-S54 je uvedeno objekt levostranný. Nebylo by přesnější pravostranný, či ještě lépe čelní?
MASH píše:Upřesnění hloubek vrtaných studen na Trutnovsku (někde se liší drobně, někde podstatně):
T-S 23b = 79,20 m
T-S 40 = 40,77 m
T-S 61 = 52,30 m
T-S 62 = 81,86 m
T-S 68 = 47,70 m
T-S 70 = 46,06 m
T-S 81b = 99,18 m
MASH píše:Mno, setiny bych asi neřešil, šlo mi spíše o to, že kupříkladu u srubu 68 je 9 m uváděných v db a 47,70 m v reálu docela rozdíl. Jinak je to potvrzeno z více zdrojů (hlášení Sameše o hotových studnách, výkresy studen a zadávání čerpadel), to bych s tím neotravoval.
Odkud pocházejí data v db?
Tulda píše:Exteriérová fotografie R-S85 (ID 1572) je vložena do interiérových snímků.
MASH píše:Já díky.![]()
Jo a Pavel Holzknecht to už sem někam psal, já jsem na to teď zapomněl, T-S 58 studnu nemá.
(ossack píše:MASH píše:Já díky.![]()
Jo a Pavel Holzknecht to už sem někam psal, já jsem na to teď zapomněl, T-S 58 studnu nemá.
Info o absenci studny doplněno na kartu objektu.
Docela mě ale tato informace překvapuje. Je k tomu něco bližšího? Důvody a řešení?
Pája píše:Vycházím z tohoto dokumentu.
MASH píše:Se studnami hlubšími jak 65 m byl problém, bylo ve zkoušení, jestli stačí kozlíkové čerpadlo nebo je nutno dodat čerpadlo lžícové, navíc pro tento srub opatřené SS motorem. Vezmeme-li v potaz vrty na sousedech (67 m, respektive 113 m) tak se hloubka studny dá vytušit.
Důvody tedy klasické – finanční.
Z T-S 59 žádná trubka nebo hadice určitě nevedla, plnění nejjednodušší možné: osádka srubu + kbelíky.
Pája píše:Osádka relativně malá, ale co chlazení minometu.
Pája píše:MASH píše:Se studnami hlubšími jak 65 m byl problém, bylo ve zkoušení, jestli stačí kozlíkové čerpadlo nebo je nutno dodat čerpadlo lžícové, navíc pro tento srub opatřené SS motorem. Vezmeme-li v potaz vrty na sousedech (67 m, respektive 113 m) tak se hloubka studny dá vytušit.
Důvody tedy klasické – finanční.
Z T-S 59 žádná trubka nebo hadice určitě nevedla, plnění nejjednodušší možné: osádka srubu + kbelíky.
Osádka relativně malá, ale co chlazení minometu.
PS:ještě to tedy opravit v DB
(ossack píše:V DB je to opraveno. Bohužel nelze v tuto chvíli zrušit popis v tabulce, protože s variantou "vůbec žádná" jsme nepočítali, takže by se narušily závislosti a padalo by to. Musí se to upraviti v kodu.
Zpět na „Elektronická Databáze čs. Těžkého Opevnění z let 1935-1938“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů