Drobné opravy v databázi

Vše co se týká serverů Opevneni.cz ...

Moderátor: BLooDiK

Tulda
Jméno a příjmení: Otakar Jirků
Poděkoval: 42 krát
Bylo poděkováno: 65 krát

Re: Drobné opravy v databázi

Příspěvekod Tulda » 30.pro 2011 07:36

Latest post of the previous page:

Asi mě Patrik Zábřeh nebude mít rád, ale to co nahrál do DB mi připadá pěkně rozmazané. Počítám, že to bylo focené nějakým mobilním šuntem. Honzo posuď to svým okem - nebo dvěma. PDT_Armataz_01_18

PS: ta střepina u MO-S19 je pěkná, ale např. MO-S4 ... PDT_Armataz_01_09
V.Vácha
Jméno a příjmení: Vladek Vácha
Objekt: K-S 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod V.Vácha » 30.pro 2011 08:34

Je pravda, že foto například u MO38 ID: 21231 , MO34 ID: 22673, ID: 23509 a ID: 23510 a další jsou tak trochu extrém.
Tulda

Příspěvekod Tulda » 30.pro 2011 09:18

Ano, řečeno diplomaticky. Osobně bych byl opatrný se zaváděním nových fotek typu - pohled před objekt (vyfocená louže) apod. Samozřejmě je super, že do DB stále přispívá hodně lidí, ale se zvětšením fotek, bych více dbal na jejich kvalitu. Myslím, že při současném stavu "běžné" fotící techniky, již fotky podobné kvality nejsou vhodným příspěvkem. Toliko můj extrémní názor.

Ostatně téma správy foto databáze je stále otevřené...
(ossack
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Honza Nízký
Objekt: R-S 72
Poděkoval: 67 krát
Bylo poděkováno: 52 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 30.pro 2011 09:35

Michal Varyš píše:Na posledních třech fotografiích na kartě T-St-S 80a není prostor vchodového objektu, ale pracovní štola nacházející se opodál. Patří tedy na kartu "St pracovní štola".

Michale, je to upraveno, ale radši to ještě zkontroluj :) jestli jsem nepřesunul něco jinýho. Dík.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 30.pro 2011 09:43

Odkazy u MO-S 5 pročištěny, fotky na MO-S 38, 34 taky. U MO-S 4 jsem na vážkách. O rozmazanosti není pochyb. Na druhou stranu ty pohledy mohou být zajímavé pro představu o okolí (čímž nechci tvrdit, abychom fotili místo TO tzv. pohledy z TO). Pokud by tam někdo jel a nafotil to třeba znovu, určitě nebude problém pak vyměnit.
Tulda

Příspěvekod Tulda » 30.pro 2011 10:57

Honzo, ono nejde jen o ty tři sruby. Viz OP-S25 a mnohé jiné od stejného autora.
ivan
Jméno a příjmení: Ivan Fuksa
Objekt: T-S 63

Příspěvekod ivan » 31.pro 2011 14:03

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, zda-li by nešlo ke kartám s příkopem PÚV dodat výkres stejně jako je na kartách objektů TO a kabelovek. Klidně dodám výkres, který by se tam dal dát, určitě by to zpřehlednilo kartu.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 31.pro 2011 14:49

Pridat urcite lze. Jen u zalezitosti jako je prikop by se tim padem musela vymyslet nejaka univerzalni sablona,protoze tyto "objekty" pridavaji uzivatele sami. Tedy nejsou soucasti prednastavene databaze. Vykres urcite uvitame. Diky!
gaskin
Jméno a příjmení: Petr Cihelka
Poděkoval: 17 krát
Bylo poděkováno: 43 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gaskin » 31.pro 2011 19:51

Při vyhledávání podle TT dat se mi stalo, že když jsem zadal lomení "Žádné", nenalezlo to všechny existující rovné sruby daných parametrů, až po změně na "Nezáleží" se tyto objevily (konkrétně se mi to stalo u T-S 63 a T-S 81b)
Jersey98
Jméno a příjmení: Petr Bělošický
Objekt: kabelovky
Poděkoval: 13 krát
Bylo poděkováno: 5 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jersey98 » 31.pro 2011 21:46

u velitelství komárno, bych prosil změnu na velké K :-)

p.s. Ivan zapracuj na té gramatice už PDT_Armataz_01_18
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 01.led 2012 11:18

Komárno jsem poladil, editaci již zadaných hlavních dat uživatel nemůže provést. Doplnil jsem i maličko dalších údajů. Asi je na čase pobavit se jak podobné objekty do databáze oficiálně dostat a rozšířit jí tak právě i o velitelství jednotlivých podúseků. Již jsme to trochu načali.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 01.led 2012 11:24

gaskin píše:Při vyhledávání podle TT dat se mi stalo, že když jsem zadal lomení "Žádné", nenalezlo to všechny existující rovné sruby daných parametrů, až po změně na "Nezáleží" se tyto objevily (konkrétně se mi to stalo u T-S 63 a T-S 81b)

Na tohle se podívám též, protože takové chyby jsou občas poměrně záhadné. Můžeš mi prosím Tě napsat co jsi přesně všechno nastavoval? Mě to tedy objekt 63 nenašlo ani ve chvíli, kdy jsem zadal úsek Trutnov a lomení žádné. Je to tedy tatáž maska, nebo jsi zadával ještě něco dalšího?

Pro ostatní - podobné podivnosti nám prosím hlašte, ať to vyhledávání dává smysl nám všem. Díky!
ivan

Příspěvekod ivan » 01.led 2012 16:30

(ossack píše:Pridat urcite lze. Jen u zalezitosti jako je prikop by se tim padem musela vymyslet nejaka univerzalni sablona,protoze tyto "objekty" pridavaji uzivatele sami. Tedy nejsou soucasti prednastavene databaze. Vykres urcite uvitame. Diky!

tak ony jsou teoreticky potřeba jen dva výkresy pro levý a pravý příkop pro PÚV. a nešlo by založit kartu pro každý příkop co se nám zachoval a k němu ten výkres vložit?
ivan

Příspěvekod ivan » 01.led 2012 17:02

(ossack píše:Komárno jsem poladil, editaci již zadaných hlavních dat uživatel nemůže provést. Doplnil jsem i maličko dalších údajů. Asi je na čase pobavit se jak podobné objekty do databáze oficiálně dostat a rozšířit jí tak právě i o velitelství jednotlivých podúseků. Již jsme to trochu načali.

tak přece šlo by zadat jednotlivé stanoviště jednotlivých podúseků, vždyť část určitě známe ne? já třeba mám materiál který ukazuje stanoviště jednotlivých čet na Náchodsku.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 01.led 2012 19:24

ivan píše:tak ony jsou teoreticky potřeba jen dva výkresy pro levý a pravý příkop pro PÚV. a nešlo by založit kartu pro každý příkop co se nám zachoval a k němu ten výkres vložit?

Nemáme bohužel k dispozici údaje o tom, které příkopy se zachovaly a které jsou již k nenalezení. Navíc se dříve zaměřovaly spíše sporadicky, takže bychom nejdřív museli dát dohromady onen seznam.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 01.led 2012 19:27

ivan píše:tak přece šlo by zadat jednotlivé stanoviště jednotlivých podúseků, vždyť část určitě známe ne? já třeba mám materiál který ukazuje stanoviště jednotlivých čet na Náchodsku.

Opět záleží hlavně na materiálech, které jsou k dispozici. Takto např. vznikala kabelová síť. Sbíraly se materiály z knížek i od kolegů a na základě toho se tvořil základ databáze kabelových objektů. Podobným způsobem můžeme postupovat i u velitelství a kasáren. Už se s tímto na mne pár kolegů obrátilo a nevidím to jako nereálné.
Zkrátka by se jednalo o úpravy db v rámci nové verze, nazveme li to tak.

Zpět na „Elektronická Databáze čs. Těžkého Opevnění z let 1935-1938“