Latest post of the previous page:
Radost !Opevnění v Google Earth 3D
Moderátor: BLooDiK
Tondr píše:Móoc hezky zakopanej !
Bude mu ze stěny trčet i střela Röchling ???
Spíš jestli mu taky uřežou originální žebřík a dají místo něj novodobou fikci "přesně dle dobových výkresů"...
- Johnie Hopper
- Jméno a příjmení: Jan Vyskočil
- Poděkoval: 1 krát
- Bylo poděkováno: 20 krát
Tak zase zpět k StM.
Máme tu chybějící kousek mezi StM-S 50 a 52. Při pozorném prohlížení naleznete i okolní sruby se záhozy.
Máme tu chybějící kousek mezi StM-S 50 a 52. Při pozorném prohlížení naleznete i okolní sruby se záhozy.
- Johnie Hopper
Zůstáváme v "Kolštejnském" údolí. Pro nedostatek pancíře na StM-S 49 (atypický 5-ti střílnový AJ_D v kombinaci depresí 1:2 a 1:3) jsem musel přeskočit k StM-S 48.
Johnie Hopper píše:Zůstáváme v "Kolštejnském" údolí. Pro nedostatek pancíře na StM-S 49 (atypický 5-ti střílnový AJ_D v kombinaci depresí 1:2 a 1:3) jsem musel přeskočit k StM-S 48.
AJ-D s rozdílnými depresemi? Opravdu tam byly?
- Johnie Hopper
-
- Jméno a příjmení: Jan Vaníček
- Kontaktovat uživatele:
Jirka K5 píše:AJ-D s rozdílnými depresemi? Opravdu tam byly?
Proč ne? střílny s depresí 1:3 jsou posunuty níže, do úrovně střílen 1:2. Řešilo se to tu u makety zvonu na N-S 62, kde bohužel střílny pro D usadili do rozdílné výše.
- Rob
- Jméno a příjmení: Robert Pohl
- Objekt: T-St-S 73
- Kontaktovat uživatele:
No já si nejsem tak úplně jistý, ale střílny s rozdílnými depresemi měli mít i rozdílnou výšku osy.
Rozdílné deprese ve stejné výšce, to by byl nějaký atyp, nebo možná nějaké první série...
Rozdílné deprese ve stejné výšce, to by byl nějaký atyp, nebo možná nějaké první série...
-
- Jméno a příjmení: Jan Vaníček
- Kontaktovat uživatele:
Rob píše:No já si nejsem tak úplně jistý, ale střílny s rozdílnými depresemi měli mít i rozdílnou výšku osy.
To platí pro AJ/N. Ale pro AJ/D musely být ve stejné výšce. Vice viz odpověď J. Zetka v tématu Dobře utajený zvon
J.Zetek píše:´Musím, třebaže nerad, poznamenat, že u zvonů vybavených zbraní D, se umisťovaly všechny střílnové otvory do jedné výšky. Pokud má zvon vložky s depresí 1:2 a 1:3, jsou osy všech střílen vzdáleny od vnitřní strany temene, ve vertikálním směru 720mm. Lafete s kulometem vz.37 byla totiž mnohem těžší než lafeta Dz16 s lehkým kul.vz. 26 a nepočítalo se tedy s jejím zvedáním do vyšší úrovně. Tvůrci makety bohužel tento fakt nerespektovali nebo neznali. Přesto chválím pěknou práci na tecnologicky výborně provedené maketě. Jan Zetek
- Johnie Hopper
I díky Robovi dnes můžete vidět kompletní uzávěr silnice a železniční trati Kolštejn - Frývaldov.
U StM-S 49 jsem si dovolil s ohledem na depresi střílny M navrhnout zkosení ochranného příkopu (podobně jako u K-S 31).
U StM-S 49 jsem si dovolil s ohledem na depresi střílny M navrhnout zkosení ochranného příkopu (podobně jako u K-S 31).
- Přílohy
- Johnie Hopper
Tak se mi podařilo protlačit do 3D vrstvy Google Earth fotorealistickou zjednodušenou verzi jednoho arabského objektu na Rokytnicku...hledejte na Google Earth .
Byla to ale fuška - pro případné následovníky - musíte vytvořit novej, jednodušší model (s menším počtem segmentů) a ten obalit realistickou fototexturou - jinak Vám to pánové a dámy z Googlu neschválí .
Jo a taky jeden z mých LO novějšího typu poblíž tvrze u Grulichu.
Byla to ale fuška - pro případné následovníky - musíte vytvořit novej, jednodušší model (s menším počtem segmentů) a ten obalit realistickou fototexturou - jinak Vám to pánové a dámy z Googlu neschválí .
Johnie Hopper píše:Tak se mi podařilo protlačit do 3D vrstvy Google Earth fotorealistickou zjednodušenou verzi jednoho arabského objektu na Rokytnicku...hledejte na Google Earth .
Kráse, nemám slov.
Jak se dají vytvořit vlastní textury ( fotku mám, co dál )?