Model R-S 54, měřítko 1:35

vše co se týká modelařiny na téma opevnění. Nabídky nových modelů, postřehy ze stavby, diorámata aj.

Moderátor: Tulda

(ossack
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Honza Nízký
Objekt: R-S 72
Poděkoval: 67 krát
Bylo poděkováno: 52 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Model R-S54

Příspěvekod (ossack » 23.říj 2008 08:44

Latest post of the previous page:

Tulda píše:
(ossack píše:Nechci rejpat :), moc se mi to líbí.
Nicméně je to blbost, tak to berte s rezervou :-). 54ka má totiž ve čtyřvýfuku vyústěnou ještě pátou trubku.

Si teda dovolujete. PDT_Armataz_01_22 Připomíná mi to fotky ZP od JN, když už bylo vše hotovo. Jsem si nevšimnul PDT_Armataz_01_09

Pošlete mi někdo obrázek jak to mělo vypadat, zvážím zda to předělám.

Jak říkám, brát s rezervou :)

Jinak databáze, exteriéry, fotka č. 9. Bohužel na Vaší fotce je právě to inkriminované místo zasypané bordelem.
Tulda
Jméno a příjmení: Otakar Jirků
Poděkoval: 42 krát
Bylo poděkováno: 65 krát

Příspěvekod Tulda » 23.říj 2008 09:42

Asi takto?? To mi opravdu uniklo, ale ani z fotky bych neřekl, že je to další trubka. Je to tedy čtyřvýfuk nebo pětivýfuk? PDT_Armataz_01_13

Foto z databáze.
Přílohy
Výfuk.JPG
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 23.říj 2008 11:18

Tulda píše:Asi takto?? To mi opravdu uniklo, ale ani z fotky bych neřekl, že je to další trubka. Je to tedy čtyřvýfuk nebo pětivýfuk? PDT_Armataz_01_13

Foto z databáze.

Přesně tak. Trubka to je, je to nafocené i zevnitř objektu -foto 13 a 16.
Tenkrát když sem to fotil mě to taky docela překvapilo a obcházel jsem to tam jak hladový sup :).
Jestli je to odtah z WC je ale jen má doměnka. Možná k tomu někdo bude mít co říct.
Každopádně to je naprosto nestandardní řešení a jen se využilo možnosti sdružit výdech do standardního čtyřvýfuku krytého mříží.
Tulda

Příspěvekod Tulda » 23.říj 2008 11:34

Ok už věřím. PDT_Armataz_01_23 Asi to předělám, je to jen zadní destička - to zmáknu za půl h. Řekl bych, že ale chyběla obvyklá výztuha ve tvaru hákového kříže (obráceného).

Má někdo něco ke vstupu ventilace?? Tam udělám nějakou mřížku, kterou nalepím na vnitřní stranu vstupní chodby. Nevíte někdo rozměr? Jen to zkouším PDT_Armataz_01_20
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 23.říj 2008 12:07

Tulda píše:Ok už věřím. PDT_Armataz_01_23 Asi to předělám, je to jen zadní destička - to zmáknu za půl h. Řekl bych, že ale chyběla obvyklá výztuha ve tvaru hákového kříže (obráceného).

Má někdo něco ke vstupu ventilace?? Tam udělám nějakou mřížku, kterou nalepím na vnitřní stranu vstupní chodby. Nevíte někdo rozměr? Jen to zkouším PDT_Armataz_01_20
Vzhledem k tomu, že ten hákoš tam byl jen navařený, tak mohl uletět i se zbytkem rámu do temnoty a stínu při výbuchu a nemusel po sobě zanechat ni stopy. Ale to už spekuluji. Myslím, že tam ale byl, protože na R úseku je všude včetně bezprostředních sousedů 53b/55.

Co se týče nasávání, pak těžko říct. Tenkrát nevím proč jsem to nenafotil, ale vzhledem k té explozi asi po původním otvoru moc nezbylo. Stativ jsem neměl a z ruky s bleskem zmizí perspektiva. Možná bych se zkusil držet opět okolních sousedů, pakliže 54ka z nějakého důvodu neměla jistou anomálii i zde :(
Tulda

Příspěvekod Tulda » 23.říj 2008 14:37

Také jsem to nevyfotil. Mám jen fotku z boku - nic než díra. Budu asi experimentovat, protože se k objektům teď nedostanu. S tím ocelovým křížem mi neštimuje ona pátá trubka. Je totiž uprostřed a kříž by ji buď půlil, nebo tam nebyl. Jinak díky za info.
Přílohy
Sn 112.jpg
Naposledy upravil(a) Tulda dne 20.lis 2008 07:24, celkem upraveno 2 x.
Gelba
Jméno a příjmení: Ondřej Gelbič
Objekt: F2/57/A-160 a T-S 26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gelba » 23.říj 2008 18:49

Jen dotaz, kde se dají sehnat ty plastové destičky
Tulda

Příspěvekod Tulda » 24.říj 2008 06:35

Gelba píše:Jen dotaz, kde se dají sehnat ty plastové destičky

Žádejte u svých prodejců. PDT_Armataz_01_14
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 24.říj 2008 21:17

Chlapi, trochu jsme se nepochopili, abych se vrátil k původnímu tématu. Já nerozporuji osazení či neosazení mřížky na 54ce, myslím, že když tam bude, nebude to nic proti ničemu, když nebude, nikdo nemůže nic říct taktéž - pakliže tam tedy kolega nepřimontuje zas nějaké německé soudruhy :) Pak by totiž mřížka už mohla být fuč.

Každopádně mé vize a mise byly rozvedeny už obecněji, bez ohledu na 54. To jen na vyjasnění :)

Jinak zítra to možná cestou na sraz průvodců na Dobrošově po 20ti letech vezmu přes Rokytnici a zkusím nafotit ten zpropadený otvor pro filtroventilaci.
Neslibuju, pouze pokud ráno vstanu brzo a bude se mi ta oklika chtít jet :)
Takže pokud máte nějaký dotaz či něco, co můžu ověřit na místě, dejte mi ještě vědět, než to dnes vypnu. Třeba se tam dostanu.
Tulda

Příspěvekod Tulda » 24.říj 2008 21:50

(ossack píše:pakliže tam tedy kolega nepřimontuje zas nějaké německé soudruhy :)

Ta mříž tam zkrátka nebyla. Pochybuji, že by se s ní Helmut odmontovával, aby tam nacpal nálož a poslal celou ventilační vývodku do kytek.

Model plánuji ve stylu fotografie R-S70 http://www.bunkry.cz/fotoarchiv.asp?a=detail&id=1495 takže si lehce domyslíte co, nebo kdo, tam bude okolo strašit.
Naposledy upravil(a) Tulda dne 31.říj 2008 11:30, celkem upraveno 1 x.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 24.říj 2008 22:42

Tulda píše:
(ossack píše:pakliže tam tedy kolega nepřimontuje zas nějaké německé soudruhy :)

Ta mříž tam zkrátka nebyla. Pochybuji, že by se Helmut s ní odmontovával, aby tam nacpal nálož a poslal celou ventilační vývodku do kytek.

Model plánuji ve stylu fotografie R-S70 http://www.bunkry.cz/fotoarchiv.asp?a=detail&id=1495 takže si lehce domyslíte co, nebo kdo, tam bude okolo strašit.

No, Helmuta jsem na mysli neměl, spíš naše při ústupu a odmontovávání všeho železného. Třeba to tenkrát stihli, kdo ví...

Update
Diskusi na téma výfuků, rámů atp. jsem přesunul do Obecné diskuse.
Zde se tedy budeme věnovat opět 54ce a problematice související čistě s ní resp. jejím budoucím modelem.
Tulda

Příspěvekod Tulda » 12.lis 2008 21:11

Zatím to nevypadá moc pěkně, ale pořádná vrstva tmelu to časem snad vylepší.
Přílohy
R 012.jpg
R 010.jpg
R 007.jpg
kounitz
Jméno a příjmení: Roman Polívka

Příspěvekod kounitz » 12.lis 2008 21:26

Koukám tak si zas o něco pokročil. Možná než pracně kytovat, zvolil bych jinou metodu. Rohy, které jsou zaobleny přelepit čtvrtkou a pak doklovat jemné nerovnosti. Docela začínám uvažovat o použití montážní pěny na dodělání terénu.
mischacek
Jméno a příjmení: Michal Kettner
Objekt: D.t. H.

Příspěvekod mischacek » 12.lis 2008 21:32

Gelba píše:Jen dotaz, kde se dají sehnat ty plastové destičky

hele dobrá je stránka http://www.litomysky.cz je to sice mašinkářské zaměření, ale dá se tam sehnat co potřebuješ pro sebe PDT_Armataz_01_34
Tulda

Příspěvekod Tulda » 13.lis 2008 07:37

kounitz píše:Možná než pracně kytovat, zvolil bych jinou metodu. Rohy, které jsou zaobleny přelepit čtvrtkou a pak doklovat jemné nerovnosti. Docela začínám uvažovat o použití montážní pěny na dodělání terénu.

Stejně bych se tomu kytování asi neubránil. Udělám jen vrstvu na vyrovnání a na to omítku. Mělo by to být OK. Z toho bunkru stejně moc vidět nebude 2/3 jsou skryty v terénu. Montážní pěnu zkus. Já to uplácám z polystyrenu, když už jsem si ho po večerech nakradl. PDT_Armataz_01_24
Tulda

Příspěvekod Tulda » 23.lis 2008 19:15

Šachta pro kopuli je připravena na tmelení. Polystyren se zdá být dobrým stavebním materiálem.
Přílohy
R 029.jpg
R 034.jpg
R 047.jpg
Naposledy upravil(a) Tulda dne 25.lis 2008 21:12, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Modely opevnění (novinky, rady, otázky aj.)“