Opevnění v Google Earth 3D

3D modely objektů opevnění, databáze komponent

Moderátor: BLooDiK

Rob
Jméno a příjmení: Robert Pohl
Objekt: T-St-S 73
Kontaktovat uživatele:

Re: Opevnění v Google Earth 3D

Příspěvekod Rob » 18.led 2010 13:03

Latest post of the previous page:

Tož, já chci taky...
dneska večer, jestli se dostanu nějak slušně domů, ztáhnu SketchUp a budu si taky hrát...
Chtěl bych začít u nás na Babí, už jsem něco zkoušel s naším "Áčkem" (T-S 81a), tak asi začnu tam.
Každopádně se budu orientovat zatím jen na Trutnovsko a půjdu naproti Joudysovi, ale mám k dispozici i linii nevybudovaných objektů od T-S 82 dál do hor. Tak je tu otázka, po čem by byla poptávka...

Ale zatím na mě pomalu, ještě SU ani nemám, ani neznám, tak to chvilku bude trvat, jen avizuji, že na tom začnu dělat...

Rob
(ossack
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Honza Nízký
Objekt: R-S 72
Poděkoval: 67 krát
Bylo poděkováno: 52 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 18.led 2010 13:09

No já bych preferoval ty Tčka kolem 100ky a okolí. Ale jinak je mi to jedno, pokud bude databáze 3D růst, pak to je to hlavní.
Tondr
Jméno a příjmení: Luděk Tondr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tondr » 18.led 2010 14:06

Já sám taky zatím SketchUp neumím, ale pokud by to chtěl někdo zkusit, tak tady jsou užitečné odkazy:

instalačka SketchUp zdarma - http://sketchup.google.com/intl/cs/
videoučebnice - http://www.3epraha.cz/sketchup/videoucebnice.php
učebnice pro modeláře - http://www.kolmanl.info/index.php?show=SKETCHUP_TUT
Pája
Jméno a příjmení: Pavel Holzknecht
Poděkoval: 20 krát
Bylo poděkováno: 4 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pája » 18.led 2010 14:37

A co IDS! Nemohl by to někdo zkusit.To by byla podívaná.
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 18.led 2010 14:45

Jo, ten z Orlíku, ale to asi dohromady nikdo nedá :(
Rob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rob » 18.led 2010 14:50

no nějaký IDS plány doma taky mám... a jsou docela rozsáhlé, neříkám, že to časem nedopadne... ale musím říct, že snad ani není určený... polohu ani číslo myslím neznám, takže bych ho těžko polohoval do mapy. Jinak taky nevím, jestli náhodou nebyly všechny taknějak stejný...

Rob
Rob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rob » 18.led 2010 14:52

Jinak jsem taky koukal na linii do Krkonoš a koukám, že T-S 102b je minblok? Plánek by nebyl?
Rob
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 18.led 2010 14:52

Rob píše:no nějaký IDS plány doma taky mám... a jsou docela rozsáhlé, neříkám, že to časem nedopadne... ale musím říct, že snad ani není určený... polohu ani číslo myslím neznám, takže bych ho těžko polohoval do mapy. Jinak taky nevím, jestli náhodou nebyly všechny taknějak stejný...

Rob

Ten na Orlíku měl být právě až moc jiný... Ale pokud je mi známo, neexistuje jediný výkres.
Pája
Jméno a příjmení: Pavel Holzknecht
Poděkoval: 20 krát
Bylo poděkováno: 4 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pája » 18.led 2010 15:10

K Orlíku asi fakt nejsou výkresy. U ostatních IDS je jejich umístění známo (i na těchto stránkách).
BLooDiK
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Michal Hrdlička
Objekt: opevneni.cz
Poděkoval: 16 krát
Bylo poděkováno: 11 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod BLooDiK » 18.led 2010 18:46

Koukam, ze uz nastal cas pro interni material, ktery dodal "o sam velky guru" Honza V. ... Takze ... nemyslis, ze uz je cas na zverejneni (eventuelne mozna dopracovani) ? Do jarniho srazu je totiz jeste daleko (na tom podzimnim se to nestihlo, ani jsem ti to asi nestacil rict. Takze se omlouvam dodatecne).

A pro ostatni modelare: Honza V. nastavil vysokou latku kvality a je treba upozornit, ze i nadale hodlame tuto uroven dodrzovat ... pres nase sito tedy neprojde jen tak ledascos ... ;)

A posledni ... pokud se tu zacne modelovat ve velkem, dostanete zvlastni podsekci fora - neco jako 3D modely opevneni ... dokud modeloval jen Honza, bylo to OK, ale pokracovat v tomto jednom threadu s preview novych modelu, radami a poradami, diskusi nad plany atd. zacina byt neprehledne ... proberu to s Kozákem ...
Johnie Hopper
Jméno a příjmení: Jan Vyskočil
Poděkoval: 1 krát
Bylo poděkováno: 20 krát

Příspěvekod Johnie Hopper » 19.led 2010 07:18

No zatím to řeším tak, že kdo mne požádá o radu, tomu jsem prezentaci zaslal (tedy stále ve stavu nedokončeném). Pokud by to ale mělo být masovější, tak bych to opravdu spíše někam pověsil, což by mne ale nutilo to nejdřív dodělat :-( - asi se do toho zase pustím.
Jinak treba s Joudym jsme to řešili tak, že já mu poskytl komponenty a on mi poslal před zveřejněním model ke "schválení" a já mu k tomu řekl své, tedy pokud bylo co (především ke způsobu provedení modelu - přesnost či shodu s originálem nemám bez podkladů šanci ověřovat). Navíc mi Joudy poskytl i model předválečných vchodových mříží a upravil model vchodové střílny - za což mu dík. Tolik jen k té kvalitě. Časem by to chtělo asi ujednotit i venkovní vzhled (např. zda trávu na stropě, kterou texturu či barvu a na které prvky používat atd.) - dohodnout se na nějakém standardu, ať to působí jednotně (i když ony ty objekty taky nejsou a nebyly všechny stejné :-).
Honza V.
Johnie Hopper
Jméno a příjmení: Jan Vyskočil
Poděkoval: 1 krát
Bylo poděkováno: 20 krát

Příspěvekod Johnie Hopper » 19.led 2010 14:03

Tak já tu mám zatím jednu hádanku - trochu jsem vám to zkomplikoval, ale asi ne zase tolik... :-)
Přílohy
Neznámý.jpg
Neznámý 02.jpg
(ossack
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 19.led 2010 15:09

Napadá mě 46ka z Pa :)
Joudy
Jméno a příjmení: Jan Joudal
Objekt: T-S 19 Turov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Joudy » 19.led 2010 17:56

Johnie Hopper píše:No zatím to řeším tak, že kdo mne požádá o radu, tomu jsem prezentaci zaslal (tedy stále ve stavu nedokončeném). Pokud by to ale mělo být masovější, tak bych to opravdu spíše někam pověsil, což by mne ale nutilo to nejdřív dodělat :-( - asi se do toho zase pustím.
Jinak treba s Joudym jsme to řešili tak, že já mu poskytl komponenty a on mi poslal před zveřejněním model ke "schválení" a já mu k tomu řekl své, tedy pokud bylo co (především ke způsobu provedení modelu - přesnost či shodu s originálem nemám bez podkladů šanci ověřovat). Navíc mi Joudy poskytl i model předválečných vchodových mříží a upravil model vchodové střílny - za což mu dík. Tolik jen k té kvalitě. Časem by to chtělo asi ujednotit i venkovní vzhled (např. zda trávu na stropě, kterou texturu či barvu a na které prvky používat atd.) - dohodnout se na nějakém standardu, ať to působí jednotně (i když ony ty objekty taky nejsou a nebyly všechny stejné :-).
Honza V.

K tomu co napsal tady Honza V. mě napadlo, že pokud se bude shoda s originálem nějak víc kontrolovat asi by bylo dobré, aby měl každý určitý úsek, třeba dle ŽSV nebo tak svého "kontrolora". Pokud bude modelářů přibývat, bude modelů na kontrolu kupa a jeden člověk by toho měl až až. A krom toho třeba není ani člověk co zná podrobně celou linii každý objekt...
Ohledně barevného standardu: já osobně mám jednu barvu na beton jednu na kovové prvky a zvlášťní barvu na střílny v pancířích- aby trochu vynikly, plus teda trávu. Násyp-zadrnění na střeše nedělám, pouze plochu obarvím na trávu- klidně nebudu obarvovat. Ted budu modelovat poprvé zához a tam bych asi násyp na střechu přidělal.
Toť mé zamyšlení:-)
P.S.: rozmanitost má taky něco do sebe:-)
Joudy
Jméno a příjmení: Jan Joudal
Objekt: T-S 19 Turov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Joudy » 19.led 2010 17:58

(ossack píše:Napadá mě 46ka z Pa :)

Jsem bunkrák laik, bez velkého rozhledu:-D, proto moc hádat nebudu ale T-Pa-S 46 to asi nebude....
kounitz
Jméno a příjmení: Roman Polívka

Příspěvekod kounitz » 19.led 2010 20:21

Nu, ještě mě napadl objekt K-S 44 z Adamu.

Zpět na „3D modely“