Latest post of the previous page:
Tedy... verze 2.50 je na pokraji dokonalosti
Co třeba ještě barevně rozlišit palebné vějíře podle zbraní ?
Pak už bude zbývat jen vymodelovat hluché prostory a nebude co řešit

Moderátor: BLooDiK
Latest post of the previous page:
Tedy... verze 2.50 je na pokraji dokonalosti

. Takže zatím myslím, že jsme mapu posunuli jak jen to šlo s dostupnými podklady, ale mrkněte už třeba jen na palebné vějíře DS a IDS. Tam stačí špatně natočit objekt a už to smažíme úplně jinam. Sice ne o moc, ale hnidopich by omdlel a měl by na to i právo. A teď co s tím? Jak se k tomu postavit? Bude někdo krom pár lidí řešit, že ta mapa bude v budoucnu na centimetr přesná?
a stále jsem naprosto nadšený z toho, co se vám podařilo vyrobit. Ty hluché prostory bylo jen takové rýpnutí s hodně velkou nadsázkou... V dobách dávno minulých, kdy jsem se trochu vyznal v oboru, jsem se pokoušel vymodelovat kousek linie v ArcGIS - tak je mi jasné, že je to záležitost patřící spíše do říše snů... Protože když už se vám podaří poprat se s přesným umístěním otočných bodů a příslušných úhlů (což je sice příšerná práce, nicméně řešitelné či zaměřitelné to je) narazíte na problém s chybějícím nebo nepřesným výškopisem a to je podstatně větší průšvih...

Tondr píše:Palebné vějíře, tak jak jsou teď, úplně stačí. (Spíš bych rád viděl možnost 3D terénu)
Ale mám dotaz: z jaké mapy mám vycházet, když chci na kartě objektu doplnit azimut osy zbraně? Na jaké mapě to mám odměřit ? Na Seznamu, na Google, na Cenia... ?
Jde mi o to, že různé mapy a z různých období nejsou stejně natočené - sever není vždy na stejném místě - tady ani "nula" od které měřím azimut. (Na Cenii třeba schválně, na jiných mapách z důvodu mag. deklinace, souřadnicového systému atd.)
Takže - jakou mapu používá opevnění.cz jako "základní", k níž se všechno vztahuje ???

Tondr píše:...a ešče by se mi moc líbilo, kdyby šel aktuální pohled vyexportovat - uložit, třeba do jpg. (Ideálně do PDF i se zachovanými vrstvami)Šlo by to ?

.
, von by určitě našel způsob, jak by se to kliknutím v místě průzoru otevřelo!
. Takže i na tom se bude pracovat.Zpět na „Elektronická Databáze čs. Těžkého Opevnění z let 1935-1938“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů