Opevnění v Google Earth 3D

3D modely objektů opevnění, databáze komponent

Moderátor: BLooDiK

venousekh
Jméno a příjmení: Vašek Hamáček

Re: Opevnění v Google Earth 3D

Příspěvekod venousekh » 26.srp 2009 05:10

Latest post of the previous page:

Jiří Novák píše:
Tulda píše:
(ossack píše:co k tomu dodat. Paráda. Škoda, že z něj v terénu zbyla jen hromada betonu, ve které jeho původní tvar bez pancířů dost zaniká.

Ano to je pravda, ale za pár let oceníme unikátnost jeho poničení, neboť s rostoucím množství muzeí ubývá poničených objektů. Pevně doufám, že provozovatel pevnosti nesáhne k rekonstrukci jejich objektů. Zcela jistě by se tím setřela hodnotná (byť zatím nedoceněná) historie.

Moje řeč, navíc, když k ničení opevnění neexistuje prakticky žádná fotodokumentace. Mám na mysli přímé akční záběry, ne pouze důsledky. Pokud zalovím v paměti, krom vypalování a zadýmování TO jsem z přímých střeleb dělostřelectva na sruby zatím zachytil jen pár kousků (například u R-81).
Ale abych neodbočoval od tématu. Obrázky jsou fakt pěkné, ostatně jsem se již dříve kladně vyjádřil. Jen bych měl drobné doplnění ke K-11. Snad neurazím :-) Krakorce nad střílnami u tohoto objektu mají totiž zcela jiný tvar než známe z jiných tvrzí - viz mé obrázky v publikacích.

Jo zachování poškozených objektů bych bral v případě, že k jejich poškození došlo v boji. Linie zničená Němci při zkouškách "pravděpodobného" útoku ( tedy střelba z děla jak prase do týlové stěny z dvouset metrů PDT_Armataz_01_12 ) a zvlaště pak zmrdy z Kovošrotu mně neskutečně rve srdce.
Johnie Hopper
Jméno a příjmení: Jan Vyskočil
Poděkoval: 1 krát
Bylo poděkováno: 20 krát

Příspěvekod Johnie Hopper » 26.srp 2009 07:08

Jiří Novák píše:Ale abych neodbočoval od tématu. Obrázky jsou fakt pěkné, ostatně jsem se již dříve kladně vyjádřil. Jen bych měl drobné doplnění ke K-11. Snad neurazím :-) Krakorce nad střílnami u tohoto objektu mají totiž zcela jiný tvar než známe z jiných tvrzí - viz mé obrázky v publikacích.

Vy urazit nemůžete - proti Vám všem jsem tu pouhý kreslič PDT_Armataz_01_29 . Čerpal jsem výkresy z publikace "Tvrze 2". Máte na mysli Vaši knihu "Podzemní tvrz nad městem Králíky....". Měl jsem ji rovněž v rukou, ale výkresy z Tvrzí se mi (především díky velikosti) zdály pro mne vhodnější. Rozdílu ve tvaru krakorců střílen jsem si bohužel vůbec nevšiml. (Teď už to vidím - jde o to že nemají oblý ale spíše lichoběžníkový tvar - opraveno)
Veškeré případné další nalezené chyby házejte na mou hlavu - kritiku vnímám rád :-). Pokusím se opravit - pokud budu mít podklady a pověsit znovu opravený model. Již jsem opravil rovněž tvar pod pravým zvonem na K-11 a bude toho asi časem víc.
Čekal jsem sice na začátku, že se nás kresličů najde více, ale zatím až na jednu výjimku z MO nic... PDT_Armataz_01_16
Přílohy
K-Bg-S 11 - oprava.jpg
Opravený tvar krakorců nad střílnami a zaoblení pod pravým zvonem
Jiří Novák
Jméno a příjmení: *
Poděkoval: 2 krát
Bylo poděkováno: 19 krát

Příspěvekod Jiří Novák » 26.srp 2009 08:36

Johnie Hopper píše:
Jiří Novák píše:Ale abych neodbočoval od tématu. Obrázky jsou fakt pěkné, ostatně jsem se již dříve kladně vyjádřil. Jen bych měl drobné doplnění ke K-11. Snad neurazím :-) Krakorce nad střílnami u tohoto objektu mají totiž zcela jiný tvar než známe z jiných tvrzí - viz mé obrázky v publikacích.

Vy urazit nemůžete - proti Vám všem jsem tu pouhý kreslič PDT_Armataz_01_29 . Čerpal jsem výkresy z publikace "Tvrze 2". Máte na mysli Vaši knihu "Podzemní tvrz nad městem Králíky....". Měl jsem ji rovněž v rukou, ale výkresy z Tvrzí se mi (především díky velikosti) zdály pro mne vhodnější. Rozdílu ve tvaru krakorců střílen jsem si bohužel vůbec nevšiml. (Teď už to vidím - jde o to že nemají oblý ale spíše lichoběžníkový tvar - opraveno)
Veškeré případné další nalezené chyby házejte na mou hlavu - kritiku vnímám rád :-). Pokusím se opravit - pokud budu mít podklady a pověsit znovu opravený model. Již jsem opravil rovněž tvar pod pravým zvonem na K-11 a bude toho asi časem víc.
Čekal jsem sice na začátku, že se nás kresličů najde více, ale zatím až na jednu výjimku z MO nic... PDT_Armataz_01_16

Přiznám se, že jsem kreslení na téma opevnění definitivně zabalil, ale to není důležité (i když je pravdou, že toho hodně neopublikovaného zůstalo hluboko v šuplíku). Pro ten můj bordel jsem bohužel nenašel originál pohledu na K-11, proto připojuji scan přímo z publikace PDT_Armataz_01_01 Tam je přesně vidět, jak je krakorec atypicky tvarován. Firma si prosně PO výkres půdorysu a řezu objektu vyložila po svém a tesaři tak udělali zcela jinou šablonu bednění.
Přílohy
k11.jpg
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 26.srp 2009 09:17

Děkuji za obrázek i za vysvětlení, teď už to snad bude v pořádku.
Ještě jeden dotaz pro jistotu: Je znám azimut hlavních zbraní K-11? Na výkrese jsem nenašel žádné orientační osy či body dle kterých bych mohl objekt natočit.
Díky
Jiří Novák
Jméno a příjmení: *
Poděkoval: 2 krát

Příspěvekod Jiří Novák » 26.srp 2009 12:41

Johnie Hopper píše: Ještě jeden dotaz pro jistotu: Je znám azimut hlavních zbraní K-11? Na výkrese jsem nenašel žádné orientační osy či body dle kterých bych mohl objekt natočit.
Díky

Předpokládám, že z Hůrky zde asi nikdo nezareaguje, proto si dovolím doplnit tento důležitý údaj osobně :-) Azimut podélné stěny objektu je v toleranci 305 až 306 stupňů. Ostatní potřebné se dá již nyní lehce dopočítat PDT_Armataz_01_18
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 26.srp 2009 12:55

Mockrát děkuji - nebyl jsem schopen tenhle údaj nikde dohledat.
Ještě jednou díky.
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 27.srp 2009 07:04

Pár obrázků posledního tvrzového objektu z Horky.
Vyčnívá trochu víc než bych si přál, ale s tím už nic nenadělám.
Takže to teď vše pošlu Bloodikovi k pověšení.
H.V.
Přílohy
K-Bg-S 12a 01.jpg
K-Bg-S 12a 02.jpg
K-Bg-S 12a 03.jpg
Bohužel ho v této podobě asi hned tak neuvidíme.
K-Bg-S 12a 04.jpg
Nechal jsem zasunutá vrata, ať se můžete projít překladštěm :-)
(ossack
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Honza Nízký
Objekt: R-S 72
Poděkoval: 67 krát
Bylo poděkováno: 52 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 27.srp 2009 08:02

BlooDiK si užívá posvatební dovolenou, takže kdyby se zdálo, že po žádosti o pověšení se nic neděje, netřeba se bát nic, pověsí se jakmile bude ready.
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 27.srp 2009 08:17

No hlavně aby se nám po svatbě nepověsil Bloodik PDT_Armataz_01_12 , ale to je asi jiné vlákno...
(ossack
Administrátor
Administrátor
Jméno a příjmení: Honza Nízký
Objekt: R-S 72
Poděkoval: 67 krát
Bylo poděkováno: 52 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (ossack » 27.srp 2009 08:40

Johnie Hopper píše:No hlavně aby se nám po svatbě nepověsil Bloodik PDT_Armataz_01_12 , ale to je asi jiné vlákno...

No ten na to rozhodně nevypadá ani vzdáleně, ani hodně vzdáleně :) to jen tak pod čarou.
Tondr
Jméno a příjmení: Luděk Tondr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tondr » 27.srp 2009 09:37

Hmmm... to je moc hezký.
Taky bych to chtěl umět
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 01.zář 2009 12:30

Tak zase pár objektů, přešel jsem na tomto podúseku na jiné barvy, tak dejte vědět co je lepší, zda tmavě či světle šedá probarvená omítka. Předem říkám, že maskovací pole asi nepůjdou :-).
H.V.
Přílohy
K-S 14.jpg
K-S 15.jpg
K-S 16.jpg
K-S 17.jpg
hraničář
Jméno a příjmení: Martin Říha
Poděkoval: 4 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hraničář » 01.zář 2009 13:44

chvíli si člověk dá oddech a již se to tu hemží Horkou. Gratuluji k tak fajnovým výsledkům, které zahřejí u srdce PDT_Armataz_01_20 PDT_Armataz_01_34
Johnie Hopper

Příspěvekod Johnie Hopper » 03.zář 2009 06:42

Ptám se podobně jako minule, zda mi někdo poradí v jaké publikaci lze nalézt ucházející plánky objektů v úseku Bouda - Adam. Tedy ne že bych neměl co dělat, ale až se prokoušu Boudou...
MASH
Jméno a příjmení: Jiří Kratochvíl
Objekt: T-S 63 U potoka
Poděkoval: 6 krát
Bylo poděkováno: 9 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MASH » 03.zář 2009 08:20

Johnie Hopper píše:Ptám se podobně jako minule, zda mi někdo poradí v jaké publikaci lze nalézt ucházející plánky objektů v úseku Bouda - Adam. Tedy ne že bych neměl co dělat, ale až se prokoušu Boudou...

Od srubu K-S 35 dál (až po K-S 51) v publikaci Hraničáři od Adamovy hory.
Pohledy na objekty a řezy jsou také ve Valu na obranu republiky, ale to nevím, jestli Vám pomůže.

Zde K-S 25: http://vhtm.valka.cz/VK/k25.htm
A zde K-S 31 a S 32: http://forteg.cz/K32/bunkr/uvod.htm

Nic jiného mě nenapadá. PDT_Armataz_01_10
Hajne
Jméno a příjmení: Jan Vaníček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajne » 03.zář 2009 21:24

Johnie Hopper píše:Ptám se podobně jako minule, zda mi někdo poradí v jaké publikaci lze nalézt ucházející plánky objektů v úseku Bouda - Adam. Tedy ne že bych neměl co dělat, ale až se prokoušu Boudou...

V publikaci J. Nováka "Opevnění na králicku" jsou nákresy všech objektů od Hůrky po Adam včetně. Bohužel jsou dosti malé a bez kót. Ve Valu jsou nějaké řezy také - tuším, že K25, 27,30,31,32,35,37. Nemám ho zrovna po ruce, tak nevím přesně.

Jinak samozřejmě obdivuji vaši práci, je opravdu ohromující, a jako běžný uživatel PC smekám před vaším umem! Paráda!

Zpět na „3D modely“