Latest post of the previous page:
Jiří Novák píše:Tulda píše:(ossack píše:co k tomu dodat. Paráda. Škoda, že z něj v terénu zbyla jen hromada betonu, ve které jeho původní tvar bez pancířů dost zaniká.
Ano to je pravda, ale za pár let oceníme unikátnost jeho poničení, neboť s rostoucím množství muzeí ubývá poničených objektů. Pevně doufám, že provozovatel pevnosti nesáhne k rekonstrukci jejich objektů. Zcela jistě by se tím setřela hodnotná (byť zatím nedoceněná) historie.
Moje řeč, navíc, když k ničení opevnění neexistuje prakticky žádná fotodokumentace. Mám na mysli přímé akční záběry, ne pouze důsledky. Pokud zalovím v paměti, krom vypalování a zadýmování TO jsem z přímých střeleb dělostřelectva na sruby zatím zachytil jen pár kousků (například u R-81).
Ale abych neodbočoval od tématu. Obrázky jsou fakt pěkné, ostatně jsem se již dříve kladně vyjádřil. Jen bych měl drobné doplnění ke K-11. Snad neurazímKrakorce nad střílnami u tohoto objektu mají totiž zcela jiný tvar než známe z jiných tvrzí - viz mé obrázky v publikacích.
Jo zachování poškozených objektů bych bral v případě, že k jejich poškození došlo v boji. Linie zničená Němci při zkouškách "pravděpodobného" útoku ( tedy střelba z děla jak prase do týlové stěny z dvouset metrů